onsdag den 27. april 2016

”Vores dagligliv i Sydafrika”

”Vores dagligliv i Sydafrika”
Da vi ankom til lodgen, fik vi skitseret en ”dagligdag, dem blev der ikke mange af, der var lagt program for de fleste dage og de fridage der var, blev derefter hånden lagt programpunkter på, men den typiske dag:
9.00 morgenmad i Bomaen, et cementbelagt tremmeindelukke, med hus til brug i regntiden. Vi havde tørvejr og sol til alle måltider.
12.00 lunch
18.00 aftensmad.
Morgenmad, yoghurt naturel el. men frisk udskåren frugt, eller begge dele, 2 æg efter ønske scrambled, spejlet i en grøn peberring eller blødkogt. Det var dagens store beslutning, boller, ost og jam, juice, kaffe eller the.
Lunch buffet. Her kunne vi blive udsat for PAP, (i Østafrika kaldt ugali og i Zambia nzima  Alm stable Food udbredt i Afrika).
En hvid eller kartoffelmos farvet substans konsistens som kartoffelmos. Kogt på majsmel. Helt insufficient med hensyn til mineraler, proteiner, fedtsyrer og vitaminer. Er det den kost man vokser op på, bliver ens hjerne ikke fuldt udviklet, og man vil få problemer af kognitiv art, overskue, planlægge, det vi så godt kender fra hjerneskadeområdet. Aftensmadtallerken serveret kød suppleret med eller buffet   så vi ikke blev udsat for PAP problematikken. Var der tidlige eller sene ture blev tidspunkter ændret, eller vi havde picnic kurv og køletasker med.
En enkelt dag blev vi sluppet løs i en by nogle timer og fik udpeget et par restauranter/cafeer, indenfor kørestols afstand. Med de følgende beskrivelser af early morning drive og night drive forstås at en normal dag ikke fandtes, men den del af dagene der ikke var specielt program for, var ”normale”.

Var der tidlige, eller sene ture

Ingen kommentarer:

Send en kommentar